Waarom je moet wachten met shoppen tot Black Friday begint

Iedereen herkent het wel. Je hebt net je salaris gekregen en een nieuwe broek, paar schoenen of die nieuwe smartphone zijn maar een paar muisklikken van je verwijderd. Maar wacht nog even met shoppen tot Black Friday. Waarom? Dat lees je hier!

Black Friday aanbiedingen

Zoals je misschien al wel weet, is Black Friday dé dag om de producten op je wishlist te kopen. Tijdens Black Friday, de dag na Thanksgiving, bieden veel winkels en webshops hun producten met hoge kortingen aan. Zo shop je die nieuwe jeans met 50% korting of is die Samsung of Apple tablet honderd(en) euro’s goedkoper!

Zo shop je hoge kortingen bij winkels als MediaMarkt en Coolblue, maar ook bij kleinere winkels zoals Van den Assem of Intersport. En het fijne aan Black Friday is ook nog eens dat er geen enkele categorie vergeten wordt. Nieuwe schoenen, tablet, woonaccessoires of technische apparatuur? Zoek en gij zult de beste deals vinden.

Sint en kerstcadeaus scoren

Black Friday is ontzettend gunstig voor ons als Nederlanders. In Amerika is Black Friday vooral populair om goedkoop kerstcadeautjes te kopen. In Nederland komt Sinterklaas eerst nog om de hoek kijken. Zo hebben wij dus twee feestdagen waar we tegen hoog oplopende kortingen leuke cadeaus voor kunnen kopen! Zo doen ketens als Bol.com en Intertoys al jaren mee aan Black Friday.

Zo ga je niet met lege handen naar huis

Je bent jammer genoeg niet de enige die zijn slag wil slaan tijdens Black Friday. Iedereen is al ver van tevoren bezig met het plannen, het maken van verlanglijstjes en het doen van onderzoek over welke telefoon of tablet de beste keuze (en koop) is. Met deze tips ben jij je ‘concurrenten’ net een stapje voor.

  • Ga je online shoppen? De Black Friday deals gaan al om 00:01u middernacht van start. Wil je echt niet zonder lege handen eindigen? Zorg dan dat je rond middernacht klaar zit achter je laptop of tablet.
  • Oh, en vergeet je dan ook niet om je goed voor te bereiden? Maak van tevoren een lijstje met je gewenste producten én de URL van de productpagina. En als je het echt goed wil aanpakken, kijk je welke verschillende webshops dat product aanbieden en zet je alle URL’s van verschillende webshops op je lijstje. Is het product bij webshop A uitverkocht, dan kan je altijd nog kijken of je een kans hebt bij webshop B.
  • Toch liever in de winkel shoppen? Veel winkels hanteren aangepaste levertijden. Zo zijn winkels eerder open en gaan ze later dicht.
  • Ook voor fysieke winkels is een goede voorbereiding het halve werk. Ga van tevoren eens naar de winkel om te kijken waar jouw favoriete producten precies liggen. Zo hoef je tijdens Black Friday niet als een kip zonder kop door de winkel te zoeken, maar weet je direct waar je naartoe moet.